11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yara

Kabuğunu kopartıp sakladığım yaralarımın izlerine baktım da dün sanki seni gördüm. sana vermiştim en son yaramın kabuğunu en kıymetli hazinenmiş gibi bakmıştın. Sen ki bu kadar değer verirdin bana. şimdi ben kalbimi nasıl başkalarına vereceğim? nasıl paylaşacağım seninle paylaşmadıklarımı? bu kadar erken gitmesen olmaz mıydı? toprak almasaydı seni. Tanrılar benden çok mu seviyorlar seni mümkün mü bu? düştüm kolum kanadı kabul bağladı yaram. koparttım yaramın kabuğunu yedim. tadı bir garip geldi. Sen öldüğünde dudaklarından gizlice öptüm odada aynı bu tadı andırıyordu. kopmuş yara kabuğu gibi bir ölünün dudakları. sen şimdi her nerdeysen görüyorsan ya da görmüyorsan sen şimdi ne yapıyorsan ya da yapmıyorsan biliyorum ki sevemeyecek kimse yara kabuklarımı senin kadar. biliyorum acıyacak hep yaralarım sen öpüp geçiremeyeceksin.

Ölüler geçiyor mezarlıklardan görüyorum. Her birinin ayrı bir hikayesi var fısıldıyorlar ben geçerken mezarlıktan. ben seni soruyorum sessizce onların analtıcak çok şeyleri var sana sıra gemiyor. ölüleri dinliyorum yine senin en kızdığın şeyi yapıyorum. kız diye sen bir yerden gel diye yapıyorum. masal oldu bir sürü hikaye oldu yokluğuna yazdıklarım daha neler neler oldu.

ölüler bilgisayar kullanabilir mi....

8 yorum:

casaubon dedi ki...

"ölüler bilgisayar kullanabilir mi...."

biz kullanıyoruz ya...

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

biz ölümün sırrına erdik mi ?
ölümü yaşayabiliyor muyuz biz?
hem kullanmasın ölüler bilgisayar gerek olmasın ölünce bu makineye ölünce ruh orada bari özgür olsun olmayacaksa da ne yapayım ben öyle ölümü yaşarım daha iyi...

casaubon dedi ki...

yaşayan ölülerin dünyasına hoşgeldin...

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

ölümü de mi kirletti insanlık...ölüme demi yaşamak kattı.. yazık tek umuttu ölmek oysa yazık...

casaubon dedi ki...

ölümü kirletmedik. sadece bu dünyaya taşıdık o kadar.

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

ölüm cisimden ve biçimden ayrıldığı zaman ölüm olur ancak.. bu dünya cisimlerin ve şekillerin dünyası, ölüme dar gelir.

casaubon dedi ki...

başka dünya yok merak etme. ne oluyorsa ve ne olacaksa burada oluyor ve olacak...

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

emin olmak ne büyük yanılgı insanoğlu için. oysa insan kendine bile şaşırır bazen çok güvendiği kendine bile inanamaz bazen.. emin olmak ah ne büyük yanılgı.
merak mı ? ah bu kediler..