14 Şubat 2010 Pazar

141 Neslikuş İle Muhabbet

Bir dilek tut kirpiğin düştü yalnızlığıma.İnsanın 1 yaşamı var oysa, paylaşınca biriyle yarım kalıyor eksiliyor. Oysa 1 +1 her zaman iyidir. Çoğaltır adamı, çoğaldıkça artarsın kendinden. Ama, bu da sıkacak seni bir gün çünkü 1 olmaya alışkınsın sen. İstiyoırsun ki sen geçip giderken zamanın teninden zaman dokunmasın açık kalmış yaralarına. Sen istiyorsun ki düşmeden kirpiklerin tut bütün dilekleri. Kabul etmiyor işte yalın hali ruhumun. Azalmaya da çoğalmaya da tahammülü yok.

Ne işim var benim burada gitmeliyim. Yolculuk istiyor canım. Ben bütün yollara gebeyim...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba

SEVGİLİLER GÜNÜ ÜZERİNE
Kapitalist tüketim uygarlığı için her “özel gün” ya da bizzat kapitalist uygarlık tarafından ısmarlama olarak yaratılmış özel günler (sevgililer günü, anneler günü, babalar günü vb.) büyük vurgun günleridir ve bu günler, kapitalizm için hayati öneme sahiptir.

YILBAŞI YA DA YENİYIL ÜZERİNE
Yıl, bir zaman birimidir, tıpkı sanat, gün, hafta ve ay gibi.
Yeni dönemin tüketim kültürüne adapte edilmesi gerekiyordu.
Büyük metropollerin merkezlerine milyonlarca insan toplanıyor, koca kitleler bir arada duruyorlar ama kimse kimseyle bir şey paylaşmıyor, ama yine de bir arada duruyorlar. Sahneden birisi düğmeye basıyor ve hep birlikte on, dokuz, sekiz diye geriye saymaya başlıyorlar ve sıfır anonsu yapıldığında hep bir ağızdan bağırarak ellerindeki patlayıcıları ateşliyor ve hareketleniyorlar. Ne oldu şimdi? Diye soracak olsanız kimsenin verebilecek bir cevabı yoktur, Ya da yaygın cevap, yeni bir yıla girdik olacaktır

BATI UYGARLIĞININ ÇALDIĞI TAKVİM
Binlerce yıldır Mısırlılar Güneş takvimini kullanıyordu ve Mayalarda kullanıyordu.
Batı Uygarlığı, isim değiştirerek çalma işlemini gerçekleştirdi. Önce miladi takvim, ve Jülyen takvimi dana sonra da Gregorien Takvimi isimlerini verdi.

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

Sevgili Aykut neden niçin ne zaman nasıl bu yorumu bu yazıya uygun gördün anlamadım ama silmiyorum, çünkü sonuna kadar sana katılıyorum.

Sevgiler...