24 Aralık 2009 Perşembe

YALAN

"çok şükür yaşıyorsun"dedi elimi tutmaya çabalarken. bunun şükredilecek ne gibi bir yanı olabilirdi çözemedim.
onun yüzünden intihar ettiğimi düşünüyordu. demekki kendini bu kadar önemsiyordu.
güldüm. o gülüşümü gelmesine sevindiğime bağladı.oysa ben onun egosuyla alay ediyorsum sadece.
bir hikaye yazmalıydım bir türlü beceremiyordum. önce onu çıldırtacak bir şey yaptım.
en mahrem yerlerine girdim hayatının. sakladığı, özenle koruduğu, değer verdiği geçmişini ağzıma sakız yaptım. canı sıkıldıkça sıkıldı bu yüzden. sonra tatalı tatlı hayatını yönetmeye başladım. o her şeyin kendi kontrolünde ilerlediğini düşünürken benim oyunumun bir parçası olduğundan henüz habersizdi.
birgün fark etti yaptığım şeyi. beni yakaldığını düşündü ıysa bu da benim oyunumun bir parçasıydı bundan haberi yoktu.
o gece yanında uyudum. benimle sevişmek istemedi korktu hamile kalırım diye ve bunu kullanırım diye. aklınca akıllı biri olduğunu düşünüyordu. sabah o duşa girdiğinde bir mektup yazdım ona. çok kırılgan bir yürekten dökülebilecek her şeyi yazdım ona. sonra çıktım evden sessizce. he bir de tokamı bıraktım mektubun yanına hep hoşuma gitmiştir filmlerdeki bu sahne. bunu da yaşamış olmanın verdiği sevinçle parmak uçlarıma basa basa çıktım evden. çok geçmeden bir mesaj attı bana. istediğim olmuştu kendini suçlamasını sağlamıştım. ona bir mesaj attım artık benim için yapılabilecek bir şey yok diye çok geçti. dün başım ağrıyor diye bana aldığı bir kutu ilacı içtiğimi söyledim. yani hem cismen hem de ruhen ölümüme onun sebebiyet verdiğini düşünmesini sağlamayı başardım. panikledi korktu çırpınmaya başladı.tıpkı denizden yeni çıkarılmış balık gibiydi. öleceğinden habersiz son bir nefes için çırpınıp duruyordu.
telefonu açtım bir süre sonra yalanıma inanmıştı. nasıl bu kadar kendini önemser bir insan hayret doğrusu. ben intihar edicek olsam senin için mi intihar ederim :)
hikayem gelmeye başlamıştı bile. dayanamadım sürdürdüm oyunumu. ama işe yaraması içinde en hafif dozundan 3 adet ilacı yuttum. Midem yıkandığında vücudumda ilaç çıkmalı dimi:)
tuttum hastahanenin yolunu acilin önüne geldiğimde bayılmış numarası yaptım. tabi hastahane personeli böyle alımlı şık giyimli bir bayanı bayılmış görünce seferber oldular. çok geçmeden geldi. doktor midemin yıkanacağını söyledi. daha önce hiç mide yıkanırken görmemiş merakla beni izliyordu. bende hastaymışım gibi gözlerim yarı açık onu izliyordum. canımın yandığını söylüyordum ona bir yandan, bir yandan da senin bir suçun yok, bununla alakan yok diyordumki iyice üstlensin duruma kendinin sebep olduğunu. bütün gün hastahanedeydik. bütün değerlerim normal çıkınca ben midem bulanıyo numaralarına yattım bu kezde:) gitmeyelim burada kalalım dedi bu gece. zaten doktorun da bırakmaya hiç niyeti yoktu beni çünkü 30 adet ilaç yuttuğumu düşünüyordu herkes. gerçeği bir ben bir de sokaktaki siyah beyaz kedi biliyordu. acaba o da şuanda gülüyor mudur:)
hastahanede de bir çok hikaye geldi aklıma. bir yandan onalrı kurgularken bir yandan da inlemeyi ihmal etmiyordum. Allah için vicdanlı çocuktu ben inledikçe o daha da çok üzülüyordu. sonunda hikayeyi bitirmeye karar verdim ve doktorla konuşup beni eve göndermesi konusunda ikna ettim. bu gece bende kal annenlerin haberi yok bir şey olsa anlamazlar ben sana bakarım dedi. doğrusu bunu planlamamıştım ama çok hoşuma gitti bu teklif. peki dedim. eve gittik yatağı hazırladı. bir yandan da herşeyin düzeleceğine ve güzel olacağına dair sözler verip duruyordu. uyumuşum.
Annem hadi uyan okula geç kalacaksın dediğinde günlerden salı aylardan mart yıllardan 2003'tü.
rüyası bu kadar keyif veren bu olayı 2009 yılının mart ayının perşembe günü yaşaacağım kimin aklına gelirdi?
kimsenin gelmesine gerek yok çünkü böyle bir olay yaşanmadı:)

17 yorum:

utquality dedi ki...

Bi an gerçek olduğu düşüncesiyle okuma hızı ve adrenalin sıçraması yaşadım,, bir başkası için bu denli meşakkatli senaryolara ne gerek var demeye kalmadı ki,, yalan,, önerdiğin kelimeyi unutup okursan sonunda yalan olursun demek:P eline sağlık,,

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

:))) beğenmene sevindim :))

utquality dedi ki...

sevinmene sevindim,, yalan değilse elbette :))

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

Çok akıllıca bir cevaptı tebrik ederim :)

ama yalan değil gerçekten sevindim. ayrıca senin benim sevinmene sevinmene de sevindim :D

utquality dedi ki...

tekerleme gibi oldu,, bu arada saymadım,, yazı 195 kelime mi:D?

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

tabikide değil :) eğer yalan dışında bir kelime olsaydı 195 kelimlik yazacaktım. ama yalan olduğu için 195 te yalan oldu :)

utquality dedi ki...

:D:D:D:Dbahanen hazı bakıyorum da,,

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

hadi bugünün hikayesini yazıcam bir kelime lütfen :)))

utquality dedi ki...

bu olay bende alışkanlık yapıcak sonra sana hergün bi kelime söyleyip hikaye yazmanı isticem,, öff diceksin,, uyarayım şimdiden,,)) bugünkü kelimemiz; "platonik",,

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

Olsun, sen söylersin ben yazarım :) istek parça misali :)birazdan platonik geliyor :))

ozannnn dedi ki...

Nasıl birşeydir bu ya.Valla okurken şaşkına döndüm. Bu kadar iyi yazılar okuduktan sonra kayıt olmamın hata olduğunu düşünmeye başladım.Benim yazacak bişeyim kalmadı.

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim...

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

Çok teşekkür ederim Ozan beğenmene sevindim. Eminim sen daha güzel yazılar yazıyorsundur.

Adsız dedi ki...

Duyduklarım ve yazdıkların ne kadar doğru orantıda. Etkileyici yalan... Sonuç ikimizce de sıfır...

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

:) Sevgili adsız ne duydun merak ettim :D yazdıklarıma gelince gerçeği kimbilebilir ki ? sonuca gelince kim olduğunu bilmediğimden ikimizce de sıfır olayına katılamıyorum kaldı ki ben tek başıma 1 ediyorum sen tek başına 1 edersin diye umuyorum bu durumda beraberken 2 ayrılınca tekrar 1 oluyoruz yani ben 1im hala :D
ayrıcada gurur önemlidir bu yüzden yalan söylemek gereklidir...

Adsız dedi ki...

Hayali kişiyi ya da seni o duruma getiren neydi bilinmez tabi. Heleki yalanı duyduğun ağızda yalancıysa haklısın bunu kimse bilemez.Yalan böyle ciddi olaylarda kullanılmamalıdır ama. Sonra oluverirsin yalancı çoban. Koyunların yanarken sende yanarsın, çığlığına kimse aldırış etmeden...

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

pardon burada bir yanlışlık var sevgili adsız :) bu olay yaşanmadı ben hikayeler yazıyorum hatta şu an dizi senaryoları yazıyorum yakında tvlerde izleyeceğiniz türden :) bu benim uydurduğum sevgili utkunun yalan lekimesini istemesi üzerine yazdığım bir hikaye yani böyle bir şey yaşamadım.
Ciddi konularda yalan söylemeye gelince evet yalancı çobanların sonunu biliyorum bir şekilde ortaya çıkıyor sonra vah sonra tüh oluyor ama iş işten geçmişte oluyor. mesela aldatıyorlar ama aldatmamış gibi yapıyorlar sonra o aldattıkları kişi böyle intikamlar alıyor ondan yaşadıkları her şeyin bir yalan olduğunu vuruyor yüzlerine. bir soru daha sana,: sevgisinin yalan olduğu, uğruna çok büyük adımlar attığın, asla telafi edemeyeceğin şeyler yaptığın biri, seni aldattığında acaba bu kadar duyarlı olabilr misin yine de yalana karşı merak ediyorum :)
bu arada neden kimliğini gizlediğini de anlayamıyorum. Belliki benimle bir derdin var, belliki canın yanmış, bellkiki canımı yakmışsın ben de intikamımı almışım. Nedemişler intikam soğuk yenen bir yemektir....
yalancı biri değilim, sadece kimin canını nasıl yakacağımı bilebilecek kadar zeki biriyim..
herhalde biri yüzünden intihar etseydim ve bu kişinin beni aldattığını öğrenseydim ve buna rağmen bir gün blogumu okuyacağını bilseydim ona böyle bir yazı yazarak öcümü alırdım en azından her zaman yaptığım gibi yazarak...
neyse ki böyle biri olmadı hayatımda hiç....