12 Aralık 2009 Cumartesi

Sus dedi Sus'tum

Bu hikaye de 2 kişi var. İkisi tek bedende ama sığamaz oldular artık tek bedene ayrılmak istiyorlar. Ruh iki canlı olunca tek beden ne kadar geniş olursa olsun yetmiyor. Gelin dinleyelim ne konuştuklarını hep birlikte. Çözümü olan kurtarsın onları geç olmadan..

1-Sona doğru giderken insan yine de yeni bir başlangıcın olacağına inandırmak istiyor kendini. İnsan egosu öyle büyük ki tamamen yok olacağına bir türlü inanmıyor.

2- egodan kaynaklanmıyor bu inançtan kaynaklanıyor İslamiyetten haberin yok mu senin?

1- Dinler de tıpkı Tanrılar gibidir. İhtiyaç sonucu çıkmışlardır ortaya. İnsanları bir arada tutmak için en geçerli anayasadır din.

2- Peki bu gök, bu deniz bu ağaç bu dünya nasıl yaratıldı patlamadan mı bahsedeceksin bana güldürme lütfen. Peki patlama oldu diyelim peki patlamanın gerçekleştiği o büyük kütleyi kim yarattı?

1-bilmiyorum.

2- işte yine aynı şeyi yapıyosun. bir şeye inanmamak için geçerli sebeplerinin olması lazım tıpkı inanmak için aradığın sebepler gibi.

1- insan inanmadan da yaşayabilir.

2- dene o zaman. hayatta yakın çevrende bulunan insanlara inanmadan yaşamayı bir dene mesela. ya da dur o kadar uzağa gitme kendine inanıyor musun?

1- elbette kendime inanıyorum. ben ne yapıp ne yapamayacağımı bilebilecek kadar gerçekçiyim.

2- peki o zaman kendine inanmadan yaşamayı bir dene. veya şunu açıkla bana ne yapıp yapamayacağını nasıl biliyorsun?denedin ve gördün değil mi?

1- evet

2- peki nedir seni inanmamaya iten neyi denedin de olmadı?

1- ...

2-bence sen biraz daha sus içerde...

1- sustum..

5 yorum:

KınıX dedi ki...

İnanmadan yaşayamaz insan... :)
Ama inandıklarımızın hayatımızda kötü bir anıya dönüşmesinden dolayı ruhumuzun bir kısmı inanmaktan korkuyor sanırım. :)

O biraz daha sussun içeride... Ama susup susup birden patlamasın; benden uyarması. :P

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

susup biraz daha dşünsün susup sindirsin susup beklesin biriksin ve cevabı olsun her zaman hazırda. konuşmak kolay iş ama insanın ağzından elinden çıkan her harf geri dönüyor bir gün ona. geri dönüşü zehrli oklara benzemesin harflerinin diye biraz sussun:))

sufi dedi ki...

Dilimizden çıkan her sözün bize geri döneceğini bilerek yaşasak; deve gibi boynumuzu uzun tutar da sözlerimizi düşünmeden pat pat söylemezdik.O zaman herşey güzel olabilirdi.sevgilerimle.

Yiğit dedi ki...

Bugun gezdiğim bloglarda okuduğum en anlamlı yazılardan birine imza atmışsın. Eline sağlık.

Turuncu Bir Dünya dedi ki...

Teşekkür Ederim...